" Ya ALLAH ya tuhan kami, sesungguhnya aku berlindung kepadaMu daripada keluh kesah dan dukacita, aku berlindung kepadaMu dari lemah kemahuan dan sifat malas, aku berlindung kepadaMu daripada sifat penakut dan kedekut, aku berlindung kepadaMu daripada tekanan hutang dan kezaliman manusia.. Amin"

About Me

My Photo
seorang Ibu-Isteri-Anak-Kawan-Hamba Allah contact me at bucuk80@gmail.com

Followers

27 November 2014

Curang, Janda, Mah dan Zumba

Assalamualaikum

Tajuk tak menahan. Ampunkan dosa ku ya jika ada salah bahasa. Semua mesti dah tau kan pasal cerita Mah dan suaminya yang curang dengan janda. 

Mama bukan kenal pun sapa Mah tu. Tapi komen jujur dari suami ku ialah pompuan memang kena jaga penampilan diri. Kalau tak nak jadi macam tu. Hmmmmm... ku sentap lagi.

Kadang2 suami malas nak tegur nanti isteri marah. Bila tak tegur kita pulak tak tau apa yang suami nak.

Untung kalau suami jenis tak kisah. Tapi kalau dapat suami yang kuat kritik memang sabo je lah.

Macam mama dapat suami yang kuat kritik. Tapi untuk kebaikan lah.    Mama pun walaupun geram tapi pikir ada betul juga. 

Nak kurus ni bukan sebab untuk nak pakai ketat ke apa. Tapi untuk sihat. Sebab background famili pun memang ada masalah kesihatan. Jadi baik jaga dari sekarang. Umo dah 30 an. 

Sekarang ni zumba je la yang boleh layan. Sebab setiap rabu ada kelas kat dalam kem ni. Rm2 je pun. Kalau kat gym selalunya Rm6. Sebab nak turun berat tak boleh diet makan saja. Kena exercise juga. 

Pasal Mah tu mama pun tak mau komen banyak la. Yang penting nak doakan agar rumah tangga kita tak jadi macam tu juga. Doa banyak2 pada Allah semoga dijauhkan. Amin

Macam banyak je cakap. 

Ok bai

♥ mamaleen

26 November 2014

Birthday Gift

Assalamualaikum

Kurang sebulan nak besday. Boleh tak nak hadiah kan diri sesuatu. Emm galaksangat ayat tu. Bukan nak hadiah Iphone 6 tapi nak hadiah berat badan 50kg. Gitewww. Cam poyo ja.

Hari ni mama dah buat perjanjian dengan diri sendiri. Antara apa yang nak buat tu biar sendiri ja yang tau. Haha

Siap ada borang lagi. Tapi ntah boleh dapat ke tak. Hehe.

Kalau jadi mama bagi tau. Kalau tak jadi kita diam diam sudehhh.

Ok la wish me luck ok. Kalau ada tips turunkan berat share la ok.

Buiii

♥ mamaleen

25 November 2014

Konvo Graduan Muda Tadika Al Irfan 2014

Assalamualaikum

Lambat bersiaran.. jom lah cerita pasal konvo Tadika Al Irfan. Tadika reza ranea. 



Reza pulak masuk boria persembahan dari cawangan Taman Berlian. 



Memang ramai la sebab Tadika Al Irfan 7 cawangan di Kedah buat sekali.

Artis jemputan kumpulan UNIC dan Imam Muda Najdi. 



Seronok la juga tengok ragam anak2 kecik ni.


Masuk turn reza punya persembahan nak tergelak pun ada. Dah la pendek duduk belakang pulak. Memang nampak sipi je la dia. Hehe.


Last la join pun. Tahun depan dah darjah 1.


Tu je kot. Ok bai

♥ mamaleen

20 November 2014

Personalize Debit Card

Assalamualaikum

Sapa yang suka amik gambar angkat tangan? 

Hehe.. sekarang boleh dah buh gambar sendiri di kat debit Maybank. 

Ex-opis mate di Maybank dulu dah buat. Cun beb.



Cara nak buat guna maybank2u lepas tu cari la debit card tu. Kena charge rm25 kalau tak salah.

Mama pun baru nak buat. Sekarang tengah cari gambar yang comel2 sikit. Hehe.


Ok bai

♥ mamaleen

Double R

Double R
Reza Ranea

My Family

My Family

Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Arwah Mamaku Tersayang

Arwah Mamaku Tersayang
Al-Fatihah~Fauziah bt Arshad

Miss u mama

Lilypie Angel and Memorial tickers

My Hello Kitty Dream House