" Ya ALLAH ya tuhan kami, sesungguhnya aku berlindung kepadaMu daripada keluh kesah dan dukacita, aku berlindung kepadaMu dari lemah kemahuan dan sifat malas, aku berlindung kepadaMu daripada sifat penakut dan kedekut, aku berlindung kepadaMu daripada tekanan hutang dan kezaliman manusia.. Amin"

20 May 2015

Instant Shawl #by_mamaleen

as salam

selamat hari rabu..

saja nak promosi Instant Shawl #by_mamaleen ni



kain cotton lycra memang sejuk dan berat.. best sangat pakai tau sebab TAK PAYAH IRON.. haha

lagi satu boleh adjust labuh dia.. nak pendek atau nak panjang.. pin pun tak payah pakai.. sedang elok je terletak atas kepala..

setakat ni, warna yang tinggal tak banyak tapi boleh booking kaler yang sold out tu.. bila dah restok nanti mama update..

Harga RM28/sehelai dan postage RM6

nak order boleh wasap mama ok 0126528062








lurve,

mamaleen

19 May 2015

Bunga Dhia

as salam

lagu kegemaran.. dari drama Hati Perempuan

Lirik Lagu : Bunga Dhia
Artis : Aiman
Album : Single (2015)

Ku menunggu kamu
Ku menanti kamu saja
Yang terindah dari Dia
Yang tercipta dari Dia
Waktu terus berguling
Dengan doa harapan
Kau didakapanku
Bunga kaulah cahaya
Bunga kaulah bintang
Menerangi siang dan malamku
Mewarnai segenap mimpiku



18 May 2015

10 Tahun

as salam

hari ni 18 mei 2015.. cukup 10 tahun keja MinDef.. Alhamdulillah..

apa yang mama buat di hari ini??? mama minta MC sebab sakit pinggang sangat. Sapa suruh semalam makan kerabu pucuk paku. Hari ni padan muka sendiri.



tak tau nak cerita apa kebelakangan ni.. banyak bizi di FB saja..

kalau nak tau jom fren2 dengan mama ok..

bye

lurve,

mamaleen

12 May 2015

Untuk Cinta OST Pilot Cafe

as salam

dah tengok ka Pilot Cafe? mama tak tengok lagi. Hehe.
Tapi novel ni mama penah baca dulu. Best juga. Nak pulak pelakonnya semua mama minat. Neelofa, Izara & of kos Fahrin Ahmad.



Tapi tapi tapi... nak cerita OST Pilot Cafe ni.. sedap betul lagu ni.. Nak pulak Hafiz & Adira nyanyi.. memang sedap macam kek.. nyummm.. ehh

jom layan ok..

Lirik Lagu Untuk Cinta - Hafiz ft Adira
Kau tunjuk kan aku
yang memangnya tak pernah tahu
erti cinta sebenarnya
dari jiwa
bukan hanya dari mata

Kau ajar hati ku
kasih setulus seikhlas nya
tak pernah mengalah
walau kan terpisah
sedikit pun tak berubah

Namun
tak kan menjadi miliki ku
cinta bukan tercipta untuk ku

Tolong jaga lah diri nya buat diri ku
jangan biar luka lagi hati nya
yang amat ku cinta
yang milik engkau saja

Biar ku simpan semua kasih dan cinta
akan ku pendam kan sepanjang nyawa
hingga tiba masa
untuk aku bercinta semula..

Selamat tinggal kasih

Aku kan pergi bawa diri
yang telah rela
dan mengerti oh

Dan disini saja
berakhir nya sebuah kisah
cinta bertepuk sebelah
terpaksalah
ku terima
tentuan nya oh


Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2015/03/lirik-lagu-untuk-cinta-hafiz-ft-adira.html#ixzz3ZtEJpNuc