" Ya ALLAH ya tuhan kami, sesungguhnya aku berlindung kepadaMu daripada keluh kesah dan dukacita, aku berlindung kepadaMu dari lemah kemahuan dan sifat malas, aku berlindung kepadaMu daripada sifat penakut dan kedekut, aku berlindung kepadaMu daripada tekanan hutang dan kezaliman manusia.. Amin"

About Me

My Photo
seorang Ibu-Isteri-Anak-Kawan-Hamba Allah contact me at bucuk80@gmail.com

Followers

01 October 2014

Happy Birthday Reza

as salam

HAPPY BIRTHDAY NUR REZA FITRI!!!!

anak manja mama sorang ni.. banyak akai.. cakap banyak...

mama selalu marah dia tapi mama tetap sayang jugak..

tiap malam sebelum tido mesti mama bisik dulu kat telinga dia 'mama sayang abang' walaupun baru lepas kena marah.. hehe..

biar dia tido dalam keadaan dia tau mama sayang dia.. anak bujang mama sorang ni... semoga jadi anak yang boleh bawak mama masuk syurga.. amin... 







mama abah dan adik nea sayang abang..


lurve,

mamaleen

30 September 2014

Cabaran 30 Hari

as salam

nampak gayanya Cabaran 30 hari tu memang mama gagal segagalnya lah.. haha

baru berapa hari dah tak terbuat entry tu.. hihi.. nanti kita sambung bulan lain pulak la ya... kalau ada lagi hehe...

Cabaran nak turunkan berat badan pun tak berjaya lagi.. rasanya makin naik dari minggu ke minggu... nak kata menandung, asik satu line je pun.. hehe..

tips kuruskan badan dah dapat banyak.. tapi haremmmm tak buat pun kan..


banyak yang kata mama ni ok dah tara ni.. kalau kurus lagi mesti tak elok.. ahhhhhh aku tak percaya dengan kata2 dustamu itu... saja nak bagi sedapkan hati i la tu kan... hehe..

ntah la tengok la sendiri.. sekarang dah nak cecah 56kg 



(T_T) (crying out loud)

ok bai

lurve,

mamaleen

Happy Birthday Mak Lah

as salam

wah lama betul tak update blog... bizi sakan nih.. huhu...

banyak keja plus tak tau nak cerita apa..

so hari ni nak start cerita apa ya????

neway Happy birthday to my lil sista Nabilah Alimin..



semoga murah rezeki.. berjaya dalam hidup dan dapat kerja yang baik.. cepat2 lah kawen sebab kakakmu ni dah tak sabar nak jadi wedding planner tak berbayar..


ok bai

lurve,

mamaleen

22 September 2014

Simple Deco

Assalamualaikum

Selamat hari Isnin.

Mood blogging ke laut dalam. Yang Cabaran 30 hari pun dah berapa hari ketinggalan. Nanti mama qada' ok. ^-^

Nak cerita simple deco kat ruang tamu sikit. Sticker frame  yang mama beli hari tu ubah ke bawah jam dinding pulak. Lagi sesuai kot di situ.

Letak gambar cucu2 Pakcik Alimin. Disebabkan cucu lagi sorang tak kuar lagi, jadinya tepek la muka Mak Lah tu. Print out hitam putih. Ala2 klasik katanya. Huhu.

Setel la bab sini.. ada bahagian lain lagi nak buat. Nanti mama story okeh.

Bai

mamaleen

Double R

Double R
Reza Ranea

My Family

My Family

Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Arwah Mamaku Tersayang

Arwah Mamaku Tersayang
Al-Fatihah~Fauziah bt Arshad

Miss u mama

Lilypie Angel and Memorial tickers

My Hello Kitty Dream House