" Ya ALLAH ya tuhan kami, sesungguhnya aku berlindung kepadaMu daripada keluh kesah dan dukacita, aku berlindung kepadaMu dari lemah kemahuan dan sifat malas, aku berlindung kepadaMu daripada sifat penakut dan kedekut, aku berlindung kepadaMu daripada tekanan hutang dan kezaliman manusia.. Amin"

Follow Me On Insta

26 March 2015

Tunggu Hadiah Nescafe

as salam

kelmarin dapat komen kat insta mama.. dari support group Nescafe.. mama dapat hadiah dari contest Inspire Nescafe hari tu..



hadiahnya ialah sebuah keta Merc A Class.. hahahahahaha.. kelas kau timah...

tak la hadiah dia bukanlah se'grand' itu.. yang penting Alhamdulillah...

ok bye

lurve,

mamaleen

19 March 2015

Kawan Dunia Akhirat

as salam

salam khamis.. mood nak cerita tu banyak.. tapi tak sempat.. lagi satu nak cerita rasa macam tak releven pulak.. asik nak cerita yang merepek je.. jadi niat nak menulis terbantut..

kata orang kalau tak da benda elok nak tulis bek diam je.. tapi nak gak tulis sesuatu ni.. haha..

masalah setiap orang tak sama.. ada orang masalah takda anak.. ada yang takda pasangan.. ada yang masalah duit.. ada masalah tempat kerja.. ada masalah suami isteri..

kalau mama pikir masalah mama memang la kecik sangat kalau nak banding masalah orang lain.. contohnya kawan mama ni.. masalah dia yang mama tak dapat nak jangka.. 

tak boleh la nak cerita dalam ni.. biar kami saja yang tau..

kalau mama sedih atau susah hati.. mama akan buat solat sunat.. mama nangis sampai puas hati... lepas tu mama banyak muhasabah diri.. tu kalau mama sedih la.. kalau hepi tu kadang2 lagha juga.. huhu..

buat kawanku sayang.. diharap awak tabah dengan dugaan Allah bagi ni.. Allah sayang kita sebab tu Allah uji..

mama akan sentiasa ada untuk dengar luahan hatimu..

#kawanduniaakhirat

lurve,

mamaleen




17 March 2015

Baju Bundle

as salam

comey dak baju mek nea ni?? mek ni memang pantang baju comel2 tau.. dia kan suka gedik2..



baju ni sebenarnya kawan mama beli kat bundle saja.. pastu tengok saiz 4 tahun mama beli la kat dia.. comey kan.. warna pink lagi..

balik basuh elok2.. lepas kering terus mek ni nak pakai..

bukan pakai sehari saja tau.. dua hari dia pakai tanpa basuh (T_T)



balik Taiping dia pakai juga.. dengan cuaca panas bayangkan dia pakai baju tu.. nak comey punya pasal kan..



suka hati la mek nea.. janji jangan nangis sudah..

ok bai

lurve,

mamaleen

12 March 2015

Border's Tea The Kaw Kaw Taste

as salam

jom try Border's Tea yang glemer sangat dalam fb group PSP (Penduduk Sungai Petani) glemer sangat katanya.. sampai kena beratur..

ni yang baru punya kedai.. sebelum ni kat tepi jalan tu.. tapi sebab majlis perbandaran dah rampas kot.. pastu tukar ke kedai di Pekan baru..




ni hari weekdays.. tak ramai sangat.. kalau weekend memang ramai sampai penuh kedai tau..

posing2 la apa lagi kan..



ada Ice Tea, Coffee, Choc dengan Green Tea.. Green Tea dia memang sedap..


jangan lupa tengok insta dia ok @tehkawkawtaste

ok bai

lurve,

mamaleen

Double R

Double R
Reza Ranea

My Family

My Family

Arwah Mamaku Tersayang

Arwah Mamaku Tersayang
Al-Fatihah~Fauziah bt Arshad

Miss u mama

Lilypie Angel and Memorial tickers