" Ya ALLAH ya tuhan kami, sesungguhnya aku berlindung kepadaMu daripada keluh kesah dan dukacita, aku berlindung kepadaMu dari lemah kemahuan dan sifat malas, aku berlindung kepadaMu daripada sifat penakut dan kedekut, aku berlindung kepadaMu daripada tekanan hutang dan kezaliman manusia.. Amin"

About Me

My Photo
seorang Ibu-Isteri-Anak-Kawan-Hamba Allah contact me at bucuk80@gmail.com

Followers

Follow Me On Insta

22 December 2014

Alhamdulillah

as salam

selamat pagi... hemm.. mendungnya cuaca pagi... bosan nak keja.. nak pulak kawan2 cuti seminggu.. stressssssssss.... 

saja nak celoteh sikit... nak baca ke tak terpulang ya... hehe

kadang2 kita rasa kita lah orang paling malang dalam dunia.. bila ada masalah mula la nak meratap.. nak gaduh.. nak perang...

tapi bila pikir balik, ini lah ujian Allah bagi untuk kita.. tak semua kita nak kita boleh dapat.. tapi Allah akan bagi apa yang kita perlu..

cuba tengok sekeliling.. ada lagi orang yang lebih susah dari kita... yang tak sihat.. yang sakit tenat.. yang tak dapat nak berjalan pun..

tengok balik diri kita.. boleh jalan.. boleh makan.. boleh pegi keja nek keta... 

jangan asyik tengok orang yang atas.. sesekali tengok yang di bawah supaya kita boleh tarik nafas dan bersyukur...

bila tengok orang yang bahagia.. jangan pikir bukan2.. jangan jadi 'evil eyes'.. sebaiknya kita gembira untuk dia dan berdoa agar kita pun dapat kebahagiaan itu.. tu kan lebih baik..

bila senang bantulah orang susah.. jangan lupa bayar zakat walaupun sikit.. tu adalah hutang kita dengan Allah.. 

lagi satu tips yang mama dapat, kalau kita rasa susah hati.. tak gembira, serabut.. elok kita bagi edekah pada orang.. ni akan bantu kita untuk rasa lebih baik.. minta orang yang kita sedekah tu doakan kebahagiaan kita..

ALHAMDULILLAH

ni nasihat untuk diri sendiri juga... semoga kita sama2 bahagia.. amin




lurve,

mamaleen

19 December 2014

Fareeda Warna Ceria

as salam

jangan lupa ya terjah Butik Fareeda Warna Ceria esok.. kat Lot 88 Sungai Petani..

mama insya Allah pi.. tapi beli untuk kawan saja ya.. huhu..

ada pelancaran busana keluaran Warna Ceria dan YES sekali..

mesti rambang mata... Madam Rose pun mai tau..



tu ja ok bye

lurve,

mamaleen

16 December 2014

Semeling Art Street

as salam

jalan-jalan Art Street Semeling.. eh.. jangan buat lecey tau... semeling pun ada Art Street la ni..

jom layan gambar ok..












mek nea baru bangun tido.. muka pun blur..

itu je ok bai

lurve,

mamaleen


15 December 2014

Insta Baru Lagi

as salam

mood malas gila nak update blog.. :p

kekangan masa la sangat.. choi.. jadinya mama buat insta baru khas untuk blog ni.. ekceli insta lama tu lupa paswod.. huhu.. tu je cerita dia..

kalau sudi follow la insta baru mama ya @by_mamaleen



kalau tak mau nah mama tepek ja kat atas ni ha.. boleh tengok gambar terus.. hehe..

lepas ni nak kurangkan sikit la hat lagha2 tu.. dah tua la katakan (T_T)

hujung bulan ni nak masuk 34 tahun dah.. huhu.. takpa.. umo sekadar angka kan.. :)

itu je.. ok bai

lurve,

mamaleen

Double R

Double R
Reza Ranea

My Family

My Family

Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Arwah Mamaku Tersayang

Arwah Mamaku Tersayang
Al-Fatihah~Fauziah bt Arshad

Miss u mama

Lilypie Angel and Memorial tickers

My Hello Kitty Dream House