" Ya ALLAH ya tuhan kami, sesungguhnya aku berlindung kepadaMu daripada keluh kesah dan dukacita, aku berlindung kepadaMu dari lemah kemahuan dan sifat malas, aku berlindung kepadaMu daripada sifat penakut dan kedekut, aku berlindung kepadaMu daripada tekanan hutang dan kezaliman manusia.. Amin"

About Me

My Photo
seorang Ibu-Isteri-Anak-Kawan-Hamba Allah contact me at bucuk80@gmail.com

Followers

24 October 2014

Salam Jumaat

as salam

puas dapat blogging guna pc hari ni... besar sikit alam maya ni rasanya.. haha..

seronok pulak tengok design blog baru kawan2... mula la rasa nak make over blog ni... hehe..

jenis memang suka ubah2 ni.. kadang mama suka simple.. kadang suka yang macam2 kaler..

takat ni tak mau tempah lagi.. sebab cepat bosan... huhu..

sori ya kalau ada yang mama tak balas kunjungan tu.. selama ni guna henfon saja.. nanti ada masa mama balas ok..

bye.. selamat bercuti dan selamat menyambut Awal Muharram..



lurve,

mamaleen

23 October 2014

Kereta Baru Tapi Lama

as salam

mai nak rekemen kedai kereta terpakai yang terbaekkk di Sungai Petani..

kalau nak cari kereta cer try terjah kedai Hong Ta Golden Enterprise.. kedai dia area Padang Temusu.



Servis memang tip top. Dan yang paling best kereta memang bersih sangat. Sebab tokey Hong Ta ni memang sangat pembersih orangnya.

Cheewahhhh... ni bukan iklan berbayar. Tapi pengalaman sendiri ye.

ewah2 nak bagitau dia tukar keta leteww... 

Ye mama tukar keta.. tapi amik keta 2nd hand jer.. Alhamdulillah.. dapat kereta comel sekarang.. yang penting auto... hazab nak bawak manual sekarang.. hehe

bukan yang kuning pastinya


tu jer.. kalau nak cari keta tu ni mama bagi no contact Miss Yeoh sales girl kat situ.. 016-5579868

itu jek.

ok bai

lurve, 

mamaleen

22 October 2014

Yeo's Yoo Good!

Assalamualaikum

Suka sangat minum air kotak Yeo's yogurt ni.. 


selalu kalau isi minyak kat Shell mesti mama beli banyak2 sebab nak masuk contest.Hadiahnya Ipad tau..

Saja try luck.. mana tau boleh dapat..

Beli dua kotak pastu lekat resit dalam borang. Soalan senang gila.

Jom lah try.. tarikh tutup hujung bulan ni



Ok bai

♥ mamaleen

21 October 2014

Hari Penuh Rezeki

Assalamualaikum

Misi nak buat 1 hari 1 entry diteruskan. Tak kisah lah kalau publish malam pun. Hehe.

Hari ni hari penuh rezeki. Pagi2 terbau kopi o kat luar rumah. Bila sampai opis dah ada orang bancuh kopi o kat pantry. Alhamdulillah. 

Tengah hari lapar nasi ada orang bagi nasi bungkus.  Alhamdulillah. 

Tengok fb orang post buah pelam asam boi. Tengok2 ada kawan bawak mai. Alhamdulillah.




Pastu opis mate bagi jagung rebus. Khas masak untuk mama sorang. Alhamdulillah. 

Apa lah sangat takat naik 6 kg tu kan.. janji rezeki murah.. hehe

Ok bai

♥ mamaleen

Double R

Double R
Reza Ranea

My Family

My Family

Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Arwah Mamaku Tersayang

Arwah Mamaku Tersayang
Al-Fatihah~Fauziah bt Arshad

Miss u mama

Lilypie Angel and Memorial tickers

My Hello Kitty Dream House