" Ya ALLAH ya tuhan kami, sesungguhnya aku berlindung kepadaMu daripada keluh kesah dan dukacita, aku berlindung kepadaMu dari lemah kemahuan dan sifat malas, aku berlindung kepadaMu daripada sifat penakut dan kedekut, aku berlindung kepadaMu daripada tekanan hutang dan kezaliman manusia.. Amin"

About Me

My Photo
seorang Ibu-Isteri-Anak-Kawan-Hamba Allah contact me at bucuk80@gmail.com

Followers

19 October 2014

Post-Wed Photoshoot

Assalamualaikum

Lama betul tak update. Siriyes tak sempat belek blog. Macam2 benda nak buat oii...

Alhamdulillah.. ada rezeki lagi.. kali ni nak share gambar mama buat Outdoor Photoshoot.. bukan berbayar pun.. guna khidmat adik sendiri jek..

Lokasinya di Jeti Semeling. Memang cantik tempat ni tau. Ramai pengantin photoshoot sini.. kasi can la kami pun nak jugakkkkk...


Jom tengok gambar.. :)








Bergambar kenangan dengan encik waja.. hehe..


Ok bai

♥ mamaleen

09 October 2014

Besday Reza 2014

As salam

Tahun ni takda besday parti untuk reza. Sebab taun lepas punya besday tu sangat la penat dengan anak2 yang buat perangai. Hehe. Surrender untuk taun ni. 

Tahun ni pulak masa besday reza maktok masuk hospital. Lagi tak eksaited nak celebrate. 

Kalau dak nak celebrate dengan besday mak lah sekali. Sebab besday beza sehari saja. Dah jadi macam ni asyik tangguh saja. Reza lak tiap hari tanya bila nak beli kek.

Akhirnya hari raya Aidiladha kedua tu baru pi beli kek untuk dia dan Mak Lah.. lupa pulak besday reza sama hari dengan adik ipar Pak Joe..

So tulis nama atas kek 3 orang la. Beli kek kat Kedai Fairy saja. Kek Black Forest. 

Sedap juga kek ni. Sebab mama dah tak lalu makan kek coklat mud atau yang terlalu banyak coklat. 



Reza pun suka kek ni. Alhamdulillah la dari takda ya. Hehe

Ok tu je..

Bye

♥ mamaleen

08 October 2014

Aidiladha 2014

As salam

Lama sangat tak update blog. Btw Selamat hari raya Aidiladha. 

Dan raya mama sangat menyedihkan sebab maktok meninggalkan kami semua selamanya pagi tu.

Hari sebelumnya kami ziarah arwah di Hospital Seberang Jaya. Masih lagi arwah tak sedarkan diri. Semua anak cucu cicit berkumpul. Dan wad  maktok penuh dengan kami saja. Berkumpul baca yassin.

Rezeki maktok jenazah diuruskan oleh kami anak cucu cicit. Semuanya lebih dari 100 orang. Mama memang niat nak tolong mandikan maktok. Sebab masa arwah mama dulu tak sempat nak buat dan tak da ilmu langsung. 

Hari hujan rintik2. Mendung seperti hati kami semua. Macam mimpi dan masih tak percaya arwah dah tinggalkan kami. 

Kali pertama mama sembahyang jenazah diimamkan oleh sepupu. Masing2 tahan sebak dan tangis.




Rindu sangat. Semoga arwah ditempatkan bersama dengan orang yang beriman. Amin

♥mamaleen

02 October 2014

2nd Oct

as salam

Maktok masih lagi dalam wad.. setakat ni belum sedar lagi..

permudahkanlah ya Allah..



takda mood.. nanti2 ja celebrate besday reza..

bye

lurve,

mamaleen

Double R

Double R
Reza Ranea

My Family

My Family

Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Arwah Mamaku Tersayang

Arwah Mamaku Tersayang
Al-Fatihah~Fauziah bt Arshad

Miss u mama

Lilypie Angel and Memorial tickers

My Hello Kitty Dream House