" Ya ALLAH ya tuhan kami, sesungguhnya aku berlindung kepadaMu daripada keluh kesah dan dukacita, aku berlindung kepadaMu dari lemah kemahuan dan sifat malas, aku berlindung kepadaMu daripada sifat penakut dan kedekut, aku berlindung kepadaMu daripada tekanan hutang dan kezaliman manusia.. Amin"

02 July 2015

Cerita Puasa

as salam

selamat berpuasa dan selamat hari raya in advance..

tup tap tup tap dah 15 Ramadan.. eh mama baru nak buat entry posa.. hehe

takda la bizi pun.. tapi awal2 puasa hari tu demam panas.. tak larat nak bangun.. adoii.. dugaan posa la katakan.. dengan reza pun demam..  memang la letih badan..

lepas demam makan pun tak banyak.. jadinya turun la 3kg.. hehe..

tambah la pulak minum MyLuna Supplement.. memang kenyang cepat.. harap2 muat la baju raya ku itew.. akak tailor buat kecik... memang saja tau nak suruh mama diet.. hehe..

cerita mek nea pulak, tiap2 hari nak pakai baju raya.. adoi... letih la dengan mek tu.. dah la tak posa.. kuat makan pulak tu.. kalau sahur pun nak bangun makan siap tambah nasik.. :p

reza tak posa lagi.. cuma kat sekolah ja dia tak makan.. segan kat kawan2 dengan cikgu.. padahal balik sekolah sibuk suruh mama beli air.. memang kuat berlakon betul..

takpela baru darjah satu.. nanti darjah dua kena la start posa.. 

itu je la kot.. dah boleh pasang lagu raya dah ni.. ewah2.. baju raya beli sorang sepasang je.. baju anak2 pun beli biasa2 je.. ikut kemampuan la kan.. bak kata DAO kalau pakai baju raya lama pun sah juga sembahyang raya.. hehe..

bulan posa mama balik pukul 3... best ke best??? hahahaha


ok bai

lurve,

mamaleen

15 June 2015

Penang Hill Part 2

as salam

jom cerita jalan2 Penang Hill a.k.a Bukit Bendera

lama sebenarnya tak pi... last masa zaman dating dulu dengan bf lama.. haha.. tambah hasben dengan anak2 ni memang langsung la tak penah pi.. 



sekarang best sangat sebab ada macam2 kan.. tiket hari sabtu lepas naik dan turun RM10 untuk dewasa dan RM4 untuk kanak2..

masa beratur tu sediakan siap2 MyKad dengan MyKid.. masa beratur la lama sikit sebab line panjang kan.. tapi masa tunggu train tak lama sangat.. kejap je.. sebab train dah laju.. 




masa jalan2 kat LOVE tu panas la sangat... lepas tu turun kat tempat makan bawah tu... makanan agak mahal la sebab atas bukit kot..



lepas tu jalan2 kat atas.. masa kami sampai tu tengah hari.. dapat juga rasa angin sejuk tu sikit2..

lepas tu ronda naik buggy RM30.. dapat pakcik buggy yang best... sebab dia banyak cerita.. memang enjoy la jalan2.. mek nea pulak sangat la ramah siap nak duk depan dengan pakcik buggy... hehe..



lepas tu ada pulak seniman jalanan.. reza nak lukis gambar pastu mama pun layan la..

satu muka RM10.. jadinya gambar tu RM20.. mek tu punya la kalut.. dah la tak duduk diam.. seb baik yang lukis tu terer kan..




itu je la cerita mama... rasa macam dah habis kot.. hehe..

ok bai

lurve,

mamaleen
itu je la

Penang Hill 2015

as salam

mama parking dulu gamkat kat Penang Hill ok... nanti cerita len..










bai

lurve,

mamaleen

10 June 2015

Whatever Wednesday

as salam

semalam godek2 blog lama2... banyak betul blog mama buat.. sampai tak terjaga.. hehe

bila tengok blog ranea terus istighfar panjang... gambar tak pakai tudung pun ada.. ayohh...

terus la delete cepat2.. dulu zaman muda kan.. segala benda nak post.. sampai lupa aurat sendiri.. adoi..

lepas ni kena go thru balik semua gambar dalam blog.. nak padam mana yang tak sesuwai tu.. 

kalau u ols jumpa tolong bagitau la eh.. tqsm..

lastly mama nak payung u ols gambar mama semalam (payung=belanja) hehe




sekarang baru belajar2 nak berAidiJuma.. jarang pakai sebab malas iron.. setakat ni koleksi baru 3 helai... tak larat la nak folo.. tudung berlambak kat umah tu... 

tu je sayang.. ok bai

lurve,

mamaleen