" Ya ALLAH ya tuhan kami, sesungguhnya aku berlindung kepadaMu daripada keluh kesah dan dukacita, aku berlindung kepadaMu dari lemah kemahuan dan sifat malas, aku berlindung kepadaMu daripada sifat penakut dan kedekut, aku berlindung kepadaMu daripada tekanan hutang dan kezaliman manusia.. Amin"

30 July 2015

Idea Deko Dinding

as salam

jom cari deco2 dinding.. nak letak gambar raya kan.. hehe..








cantiknya.. agak2 nak pilih yang mana tu??

lurve,

mamaleen

22 July 2015

Hari Raya 2015

as salam

selamat hari raya. maaf zahir dan batin. 

hari ni raya ke 6 mama dah start keja. jom upload gambar raya 1 syawal. buat kenangan hari tua. ;P









ok bai

lurve,

mamaleen

14 July 2015

Salam 27 Ramadhan

as salam

salam 27 ramadhan. betapa ramadhan tahun ni jarang sangat update blog. tak tau nak cerita apa. sebab tak berapa nak best pun. 

Hari ni pun sebab ada masa free depan komputer orang. hehe. Esok mama dah start cuti. sama dengan budak sekolah. yeay

jadinya mama nak buat ucapan selamat hari raya pada semua pembaca blog mama yang tak seberapa ni.

mohon ampun maaf kalau ada terkasar bahasa. raya ni mama raya di SP saja. nak mai umah kalu mesej dulu ok. kalau tak mama jamu air bujang saja. hehe.

balik kampung hati2 ok. bye



lurve,

mamaleen 

02 July 2015

Cerita Puasa

as salam

selamat berpuasa dan selamat hari raya in advance..

tup tap tup tap dah 15 Ramadan.. eh mama baru nak buat entry posa.. hehe

takda la bizi pun.. tapi awal2 puasa hari tu demam panas.. tak larat nak bangun.. adoii.. dugaan posa la katakan.. dengan reza pun demam..  memang la letih badan..

lepas demam makan pun tak banyak.. jadinya turun la 3kg.. hehe..

tambah la pulak minum MyLuna Supplement.. memang kenyang cepat.. harap2 muat la baju raya ku itew.. akak tailor buat kecik... memang saja tau nak suruh mama diet.. hehe..

cerita mek nea pulak, tiap2 hari nak pakai baju raya.. adoi... letih la dengan mek tu.. dah la tak posa.. kuat makan pulak tu.. kalau sahur pun nak bangun makan siap tambah nasik.. :p

reza tak posa lagi.. cuma kat sekolah ja dia tak makan.. segan kat kawan2 dengan cikgu.. padahal balik sekolah sibuk suruh mama beli air.. memang kuat berlakon betul..

takpela baru darjah satu.. nanti darjah dua kena la start posa.. 

itu je la kot.. dah boleh pasang lagu raya dah ni.. ewah2.. baju raya beli sorang sepasang je.. baju anak2 pun beli biasa2 je.. ikut kemampuan la kan.. bak kata DAO kalau pakai baju raya lama pun sah juga sembahyang raya.. hehe..

bulan posa mama balik pukul 3... best ke best??? hahahaha


ok bai

lurve,

mamaleen