" Ya ALLAH ya tuhan kami, sesungguhnya aku berlindung kepadaMu daripada keluh kesah dan dukacita, aku berlindung kepadaMu dari lemah kemahuan dan sifat malas, aku berlindung kepadaMu daripada sifat penakut dan kedekut, aku berlindung kepadaMu daripada tekanan hutang dan kezaliman manusia.. Amin"

About Me

My Photo
seorang Ibu-Isteri-Anak-Kawan-Hamba Allah contact me at bucuk80@gmail.com

Followers

18 March 2014

Melaka - Bayou Lagoon

as salam

Alhamdulillah.. hujan jugak akhirnya... syukur ya ALLAH

mihmihmih... nak cerita pasal holiday ala2 kat Melaka tu.. huhu

dah lama tau teringin nak pi Bayou Lagoon tu.. dah la dulu punya groupon mama dah burn... kali ni pegi tempah guna Booking.com pulak..



Bayou Lagoon ni area Bukit Katil.. nasib bek la ada signboard kan... gps sangat la tidak memahami..



best jugak jalan2 bawak ayah dan adik2.. sekali sekala kan... 


mama tempah apartment dua bilik..







dapat 4 pass free ke water park.. tapi sekali guna je rupanya.. so petang tu mandi manda kat water park.. air sejuk nak mamppp..





sempat gak la naik slide warna warni tu.. reza pun naik.. sempat gak dia telan air 2,3 kali.. terus insaf tanak naik dah.. huhu..



reza seronok mandi.. tapi ranea???????




lepak tepi saja sambil menikmati angin petang... penakut betul.. hehe

ekceli sebelum tu turun hujan sikit.. tapi lepas tu stop sekejap.. lepas kami naik bilik terus hujan lebat selebatnya.. 

Alhamdulillah.. hujan setelah berapa lama kemarau.. katanya hari tu juga ada solat hajat buat kat Alor Gajah..

sebenarnya ke Melaka sebab ada dinner Phytoscience.. sebab tu jak sekali ayah nak minta tolong jaga reza ranea.. lepas tu adik pun nak ikut jugak.. lagipun mama tak pernah bawak famili jalan2 kan.. kali ni terus bawak la semua..

tapi......................

hari ni harijadi arwah mama.. kalau dia ada kan lagi seronok..

Al-fatihah untuk arwah mamaku tersayang.. Fauziah binti Arshad.. i miss u so much mama.. (T-T)



bye






1 comment:

:: idzwa :: said...

amboiii diva betul yg kecik tu..hehehe..but so cute!

Double R

Double R
Reza Ranea

My Family

My Family

Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Arwah Mamaku Tersayang

Arwah Mamaku Tersayang
Al-Fatihah~Fauziah bt Arshad

Miss u mama

Lilypie Angel and Memorial tickers

My Hello Kitty Dream House